ONS OOSTENDE

Woningcorporatie Woonbedrijf en bouwbedrijf Stam + De Koning gaan vlakbij de Julianabrug in Helmond circa 170 woningen bouwen. Er komen verschillende type woningen in diverse prijsklassen voor allerlei doelgroepen. We gaan samen met toekomstige bewoners en geïnteresseerden het plan OnsOostende invullen.

Wat komt er?

  • Op de hoek van Oostende en de Kanaaldijk N.O. gaat Woonbedrijf circa 55 sociale huurappartementen realiseren voor mensen met een smalle beurs (onder de huurtoeslaggrens). In een latere fase komt er nog een kleiner blok met sociale huurappartementen. Dit gaat Woonbedrijf samen met de toekomstige bewoners invullen.
  • Stam + De Koning gaat in het hele plan circa 85 woningen bouwen voor diverse doelgroepen, waarschijnlijk (duurdere) huurwoningen en koopwoningen.

Woonbedrijf gaat samen met toekomstige bewoners het plan maken voor deze woonplek. Daarvoor hebben we diverse bijeenkomsten met de deelnemers gehouden.

Aanmelding voor de sociale huurwoningen OnsOostende voorlopig gesloten

Meer dan 500 geïnteresseerden hebben zich aangemeld voor de eerste (circa) 55 appartementen die hier ontwikkeld gaan worden. Wij zijn heel blij met de grote interesse in dit project.

We hebben besloten om voorlopig de aanmelding voor geïnteresseerden stop te zetten. Dit betekent dat we voor de komende bijeenkomsten en activiteiten verder gaan met de geïnteresseerden die zich tot 12 mei 2017 hebben aangemeld. We hebben dit besluit moeten nemen om te voorkomen dat we mensen moeten teleurstellen op een later moment.

Wil je toch op de hoogte blijven? Dan kun je je aanmelden voor de ‘reservelijst’ voor sociale huurwoningen van OnsOostende. Je krijgt dan wel updates van het project via onze e-mail nieuwsbrief. Ook zullen we je dan uitnodigen als we in een op een later moment toch de mogelijkheid zien om andere geïnteresseerden te betrekken.

← De blauwe blokken zijn de sociale huurwoningen die Woonbedrijf gaat realiseren. Oranje blokken zijn de woningen die Stam + De Koning ontwikkelt.

De locatie

Op de hoek van Oostende en de Kanaaldijk N.O., vlakbij de Julianabrug, ligt de plek waar straks de woningen gebouwd gaan worden. Vroeger was hier het postsorteercentrum van de PTT. Straks is het een fijne woonplek aan de rand van het centrum en vlakbij het water. Bij de Gulden Aa wandel of fiets je zo de natuur in.

Bekende plekken in de buurt zijn de watertoren, de Bundertjes en de markante woningen van Kasteel Noord. Op loopafstand vind je tal van voorzieningen zoals de Albert Heijn XL, een sportcentrum met zwembad en diverse scholen. Lopend of op de fiets ben je zo in het centrum van Helmond.